Новини

Назначаване на председател на ЕЦБ. Членовете на Комисията по икономически и парични въпроси ще проведат публично изслушване на кандидата за председател на Европейската централна банка Кристин Лагард. В същия ден комисията ще гласува и позицията си относно назначаването. Председателят на ЕЦБ се назначава за 8 години (сряда).

Приоритети на ЕП / Финландско председателство. Председателският съвет на Парламента (включващ председателя на ЕП и лидерите на политическите групи) ще се срещне с финландското правителство в Хелзинки, включително с премиера Анти Рине, за да обсъди приоритетите на финландското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще проведе и двустранна среща с премиера Рине, последвана от съвместна пресконференция около 11:45 ч., българско време (петък).

Комисии на ЕП / Приоритети на финландското председателство. Министрите ще продължат да очертават приоритетите на финландското председателство пред парламентарните комисии в поредица от заседания, а именно в комисиите по външни работи, вътрешен пазар и защита на потребителите, конституционни въпроси, правни въпроси, икономически и парични въпроси, граждански свободи, култура и образование, рибно стопанство, както и земеделие (от понеделник до сряда).

Помощ от Фонд "Солидарност" на ЕС за Австрия, Италия и Румъния. Комисията по бюджети ще гласува мобилизирането на 293,5 милиона евро помощ от Фонд "Солидарност" на Европейския съюз след екстремните метеорологични събития в Австрия, Италия и Румъния през 2018 г. (вторник).

Бюджет на ЕС за 2020 г. Комисиите на ЕП ще обсъждат и гласуват своя принос в позицията на Парламента относно бюджета на ЕС за 2020 г., която ще бъде одобрена в Страсбург по време на пленарната сесия на 21-24 октомври (понеделник до четвъртък).

Прес брифинг. В понеделник, 2 септември, от 12 ч. българско време пресслужбата на ЕП ще проведе брифинг за медиите по основните теми от работата на Парламента през седмицата 2 - 8 септември. 

 

Допълнителна информация

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngПрес брифинг на живо: 2 септември, 12 ч.

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngСедмична програма: 2 – 8 септември

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news