Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

Oт 3 до 6 октомври в Пазарджик ще се проведе десетото юбилейно издание на Националната младежка среща. Основната й цел е да насърчи гражданското участие във всичките му възможни форми, като тази година акцентът е върху дигиталните технологии и тяхната роля в диалога между гражданите и институциите.

Над 150 младежки работници, представители на граждански организации, европейски, национални и местни институции ще се съберат, за да обсъдят перспективите пред дигиталното и недигитално гражданско участие. Те ще търсят отговор на въпросите: Какви са формите на гражданско участие в България и доколко са ефективни те? Как да стимулираме диалога между младите хора и институциите? Как да насърчим дигиталното гражданско участие, кои са добрите примери от Европа и какви възможности предоставя членството ни в Европейския съюз? Какви са конкретните стъпки за въвеждане на дигиталните технологии в процесите на вземане на решения?

Срещата се организира от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ) и Представителството на Европейската комисия в България в партньорство с Национален младежки форум и община Пазарджик. Всички млади и активни граждани, готови да участват в промяната, могат да се запишат за участие, ако са:

- На възраст между 17 и 30 г.

- Представители на неправителствени организации

- Младежки работници

- Активни млади хора, които се интересуват от дигиталните технологии и искат да спомогнат за развитието на младежкото участие; или

- Работят в областта на застъпнически кампании в различни сектори, които засягат младите хора

Като част от програмата на Националната младежка среща ще се проведе Национално младежко изложение. Представителите на организации ще могат да популяризират своята дейност, да обменят добри практики и да установят контакт с организации и институции от цялата страна.

Важно: Ако организацията участва в Националното младежко изложение, ще бъдат покрити разходите по настаняване, храна и работни материали на двама представители. В противен случай се допуска участие на един човек от дадена организация.

Срокът за кандидатстване е до 12:00 часа на 16 септември на следния линк.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news