Новини

На 27 септември 2019 г. Европейската комисия ще открие Форума за свързаност на Европа — новаторска международна конференция с участието на множество заинтересовани страни, насочена към стимулиране на диалога и укрепване на връзките между правителствата, финансовите институции и частния сектор в Европа и извън нея. Въз основа на вече установеното тясно сътрудничество между ЕС и неговите партньори в азиатско-тихоокеанския регион това първо издание на форума ще бъде на тема Свързаността между ЕС и Азия:изграждане на мостове за устойчиво бъдеще.

По покана на председателя ЮнкерШинзо Абе, министър-председател на Япония, ще бъде специален гост на форума и ще направи основно изказване по случай откриването на пленарната сесия. Председателят Юнкер и министър-председателят Абе ще сключат партньорство за устойчива свързаност и качествена инфраструктура между Европейския съюз и Япония. Това ново партньорство е първото по рода си и с него свързаността се откроява като ключов приоритет в работата на Европейския съюз като участник на световната сцена.

На форума, който ще се излъчва пряко в интернет, ще бъдат изтъкнати големите възможности, произтичащи от по-силната свързаност, и ще бъдат разгледани многобройните предизвикателства. Във форума ще участват високопоставени политически ръководители и други високопоставени лица, сред които почетният председател на Европейския съвет, министър-председателите на Финландия и Хърватия, министри от Република Северна Македония, Казахстан, Афганистан и Република Корея. Участие ще вземат и председателите на европейски и международни финансови институции, както и водещи ръководни кадри от сферата на бизнеса и финансите от Европа и Азия.

Политическите основи на Форума за свързаност на Европа са изложени в съвместното съобщение „Свързване на Европа и Азия — основни елементи за стратегия на ЕС“ на Европейската комисия и върховния представител от септември 2018 г. В тази стратегия ЕС излага подхода си по отношение на свързаността, която е в основата на успешната европейска интеграция.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news