Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

Комисарят, отговарящ за бюджета и човешките ресурси, Гюнтер Йотингер ще участва днес в Прага в срещата на високо равнище на групата „Приятели на политиката на сближаване“. По време на заседанието, в което участват премиери и министри от 17 държави членки, той ще произнесе реч относно ролята на политиката на сближаване в предложения от Комисията следващ дългосрочен бюджет на Европейския съюз.
 
 
Европейската комисия публикува днес нови данни в подкрепа на предложението си от 2 май 2018 г. Цифрите показват как ползите от членството в Европейския съюз надвишават многократно преките плащания от бюджета.
 
Контекст
 
На 2 май 2018 г. Комисията представи предложение за справедлив, балансиран и модерен бюджет, за да се постигнат приоритетите на Европа, определени от лидерите в Братислава през 2016 г. и в Рим през 2017 г. Това предложение бе незабавно последвано от законодателни предложения за 37-те секторни програми, които са част от бъдещия дългосрочен бюджет. Оттогава Комисията работи ръка за ръка с ротационното председателство на Съвета, в тясно сътрудничество с Европейския парламент, за да придвижи преговорите напред. В съответствие със заключенията от заседанието на Европейския съвет от 20 и 21 юни 2019 г. споразумение следва да се постигне преди края на годината. Комисията споделя твърдото си убеждение, че придържането към този график е от съществено значение за стотиците хиляди студенти, земеделски стопани и изследователи в цяла Европа, както и за всички останали, които се ползват от бюджета на ЕС.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news