Новини

Преди да гласуват относно Европейския зелен парк във вторник, евродепутатите първо ще обсъдят законодателни предложения за подпомагане на общностите в ЕС за успеха на прехода към ниско въглеродни производителни методи.

 

Европейската комисия ще представи дългоочакваното законодателно предложение относно „Механизъм и фонд за справедлив преход“ във вторник от 16.00 ч. българско време, последвано от дебат.

За да приключи пленарния дебат с председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен относно целия пакет за Зеления пакт, евродепутатите ще гласуват в сряда резолюция, очертаваща възгледите на Парламента.

Oчаква се текстът да подкрепи целите за постигане на климатична неутралност до 2050 г. и да повтори призивите на Парламента за преразглеждане на целите на ЕС за 2030 г. за намаляване на емисиите, преди Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата през 2020 г. в Глазгоу.

Парламентът вече подчерта, че ЕС трябва да намали емисиите си с 55% до 2030 г., за да стане климатично неутрален до 2050 г., както и спешно да приеме амбициозен дългосрочен бюджет за периода 2021-2027 г., който да позволи бързото въвеждане на политиките.

 

Допълнителна информация


Дебат: сряда, 11 декември

Гласуване: сряда, 15 януари

Процедура: незаконодателна резолюция

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news