Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

По време на дебата относно финансирането от ЕС за 2021-2027 г., евродепутатите подчертаха, че ЕП ще даде съгласието си само за бюджет, който отговаря на амбициите на Европейския съюз. 

Да говорим за бюджета означава да говорим за бъдещето на ЕС, заявиха евродепутатите в ключов пленарен дебат с Николина Брняц, хърватски държавен секретар по външните и европейските въпроси, представляващ Съвета на ЕС, и председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен.

Дебатът в сряда се проведе преди извънредната среща на върха, която започва на 20 февруари, на която държавите членки ще се опитат да постигнат обща позиция относно следващата многогодишна финансова рамка (МФР).

Повечето евродепутати настояха, че достатъчното финансиране е от ключово значение за постигане на общи амбиции като борбата с изменението на климата, дигиталната и екологична трансформация и справянето със социални последици от тези политики, както и да бъде продълже на подкрепата за регионите и градовете, земеделските производители, младите хора, изследователите и предприемачите. Прилагането на Зеления пакт с намален бюджет би означавало намаляване на успешните програми на ЕС за други дейности, подчертаха евродепутатите. Някои от тях посочиха, че някои политики на ЕС трябва да бъдат оценени по-задълбочено и че е необходима повече дисциплина при разходите.

Също така от ключово значение за евродепутатите е въвеждането на нови източници на приходи („собствени ресурси“) за ЕС и обвързването на бюджета на ЕС със спазването на принципите на правовата държава.

Кликнете върху имената, за да видите отделни изявления на лидерите на политически групи, Европейската комисията и председателството на Съвета на ЕС.


Давид Сасоли, председател на ЕП

Николина Брняц, за Хърватското председателство

Урсула фон дер Лайен, председател на Комисията

Манфред Вебер, (ЕНП, Германия)

Ираче Гарсия Перес, (С&Д, Испания)

Дачиан Чолош (Обнови Европа, Румъния)

Марко Дзани (Идентичност и демокрация, Италия)

Филип Ламбертс (Зелените, Белгия)

Рафаеле Фито (ЕКР, Италия)

Димитриос Пападимулис (ЕОЛ/СЗЛ, Гърция)

Йоханес Хан, комисар за Бюджет и администрация

Николина Брняц, за Хърватското председателствоГледайте целия дебат отново

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news