Новини

Пленарна сесия и заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Пленарна сесия. Парламентът ще проведе пленарна сесия за обсъждане и гласуване на новите предложения на Европейската комисия за справяне с последиците от пандемията от COVID-19 в страните членки на ЕС. Очаква се евродепутатите да гласуват спешната помощ в размер на 3 милиарда евро за здравния сектор в най-засегнатите от кризата държави от ЕС, както и схема за набиране на медицинско оборудване, което да бъде доставено на държавите членки, които са изпитват недостиг. Парламентът също така ще гласува допълнителни мерки за увеличаване на гъвкавостта на фондовете на ЕС за сближаване и развитие на селските райони, засилена подкрепа за европейските рибари, производители на аквакултури и земеделски производителите и по-лесни начини за насочване на финансова помощ към най-нуждаещите се (четвъртък и петък).

Измами свързани с коронавируса. Комисията на ЕП по вътрешен пазар и защита на потребителите ще дискутира с комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс за това как ЕС и националните органи се справят с измами насочени към потребителите, свързани с коронавируса, например, когато се представят подвеждащи твърдения за продукти с високо търсене или продуктите се продават на неразумно високи цени. Правата на пътниците, както и използването на телекомуникационни данни в борбата срещу пандемията се очаква също да бъдат разгледани по време на заседанието (вторник).

Въздействие на COVID-19 върху дейността на фермерите. Комисията на ЕП по земеделие ще обсъди с еврокомисаря Януш Войчеховски мерките за подпомагане на земеделските стопани да доставят храна в целия ЕС. Тези мерки могат да включват заеми или гаранции за покриване на оперативни разходи при много ниски лихвени проценти, благоприятни схеми на плащания или преразпределяне на неизползвани земеделски средства (сряда).

Програма на председателя на ЕП. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще председателства пленарната сесия в четвъртък и петък и ще проведе пресконференция в петък от 12.45 часа българско време.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news