Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Върховенство на закона, демокрация и основни права по време на пандемията. Комисията на ЕП за граждански свободи (LIBE) ще обсъди ситуацията с върховенството на закона в Полша с полския министър на правосъдието Збигнев Жобро, еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, посланик Ирена Андраши от името на Съвета на ЕС и полския комисар по правата на човека Адам Боднар. По-късно те ще оценят спешните мерки, предприети във всички държави членки в контекста на пандемията, с акцент върху Унгария, ще изслушат работната група на комисията LIBE за върховенството на закона и ще обсъдят с еврокомисаря Д. Рейндерс годишния доклад за върховенство на закона (четвъртък).

Влияние на COVID-19 върху туризма. Евродепутатите от комисията по транспорт и туризъм (TRAN) ще обсъдят с комисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон отговора на Европейската комисия относно въздействието на кризата с COVID-19 върху туристическия сектор (вторник).

Дългосрочен бюджет / Отговор на пандемията от COVID-19. Комисията на ЕП по регионално развитие (REGI) ще обсъди с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и комисаря по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра бъдещето на политиката на сближаване на ЕС в следващия дългосрочен бюджет на ЕС (МФР). В дискусиите трябва също така да бъдат включени ролята на малките и средни предприпятия (МСП), следващите стъпки за реформи и социалните последици от кризата (понеделник).

Кризата с COVID-19 / Зелена пакт на ЕС. Комисията на ЕП по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните  (ENVI) ще обсъди отговора на ЕС на кризата с COVID-19 с еврокомисаря по здравеопазването и безопасността на храните С. Кириaкиду, еврокомисаря по управление на кризи Я. Ленарчич, както и с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Ф. Тимерманс (вторник).

Въздействие на COVID-19 върху външната политика на ЕС. Евродепутатите от комисията на ЕП по външните работи, правата на човека и сигурността и отбраната ще обсъдят последиците от пандемията от COVID-19 върху външнополитическите действия на ЕС, както и плана за действие на ЕС за правата на човека и демокрацията за 2020-2024 г. с върховия представител на ЕС по въпросите на външната политика Жозеп Борел (понеделник).

За да ограничи разпространението на вируса COVID-19, Европейският парламент намалява необходимостта от физическо присъствие на заседанията в своите сгради, без това да компрометира ролята му при упражняването на демократичен контрол, нито способността му да одобрява необходимите законодателни мерки за борба с вируса и да подкрепя обществеността, потребителите, предприятията и службите за спешно реагиране.

Необходимата социална и физическа дистанция ще се спазва в помещенията на ЕП по всяко време. Всички парламентарни дейности, като заседания на комисии и пленарни заседания, които все още се провеждат, ще бъдат предавани по интернет и могат да бъдат проследени от медиите, без да се изисква тяхното физическо присъствие. Евродепутатите, членовете на Европейската комисия и представителите на Съвета на ЕС ще могат да участват дистанционно.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news