Новини

Медийният отдел на Представителството на Европейската комисия в България е организатор на онлайн семинар за журналисти на тема „Борба с дезинформацията и медийна грамотност в ЕС“. Основната цел е да запознае представителите на медиите с мерките и инструментите на европейско и национално ниво за борба с разпространението на дезинформация.

Семинарът ще се проведе онлайн на 15 октомври (четвъртък) от 16:00 часа, като ще се излъчва на живо на специална платформа, а участниците ще имат възможност да задават своите въпроси към лекторите през интернет портала и мобилното приложение sli.do.

Сред лекторите ще бъдат представители на Европейската комисия, Асоциацията на европейските журналисти-България и Софийския университет.
Събитието е отворено освен за практикуващи журналисти и за студенти по журналистика или връзки с обществеността, както и за представители на академичната общност, чиято работа е свързана с медийния сектор.

Изказванията на представителите на Комисията по време на семинара ще бъдат в режим „Off-theRecord/Background”, което означава, че те не следва да бъдат записвани и цитирани поименно като източник в публикации.

Участието в семинара изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес  най-късно до 12:00 ч. на 14 октомври, за да можем да получите връзка за достъп до прякото излъчване онлайн и допълнителни технически инструкции.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg