Новини

Нова рубрика започва в ефира на радио Стара Загора – Минутите на Зелената сделка. Тя се осъществява съвместно с информационен център Европа директно – Стара Загора и ще се излъчва всяка сряда между 7,30 и 7,45 часа. 

Започваме този проект, водени от желанието да получавате повече обективна и актуална информация по един от най-значимите за региона въпрос и с убеждението, че именно информацията е най-силното оръжие, когато говорим за проблемни и полемични теми. 

Какво ще съдържат тези минути – информация от различни източници – Европейска комисия, Европейски парламент, научни организации, личности, които работят в тази сфера, исторически данни, факти и цифри, които могат да се проверят, като нашата амбиция е да бъдат споделени различни мнения - казва Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие, която е приемна структура на информационния център "Европа директно". 

Това, което ни провокира през последните месеци е безразборното говорене по темата. Глобалното затопляне е проблем на цялото човечество. Нека да започнем от самото начало в исторически план, за да стигнем до наши дни и до въпроса защо днес този казус трябва да бъде решаван по един смислен, приложим и полезен начин. Хората могат да направят сами своите изводи, на база на информацията, която ще  чуят при нас, допълва тя. 

Още за целите на рубриката можете да чуете в прикачения звуков файл от разговора на Анна Турлакова с Румяна Грозева. 

 

 

Източник: https://bnr.bg/starazagora 

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg