Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Бюрото на Европейския парламент в България и статистическата служба на Европейския съюз Евростат проведоха онлайн обучение за медии с фокус върху услугите и продуктите на Евростат, които могат да бъдат полезни на медиите при изготвянето на материали и анализи.

Обучението се проведе на 16 март 2021 г. на английски език в платформата Zoom. Лектори бяха Стефано Абруцини и Тим Алън от Евростат, които показаха обширния набор от инструменти на статистическата служба на ЕС.

Обучението беше с практическа насоченост, като представителите на Евростат демонстрираха функционалността на уебсайта на Евростат, както и различни функции за търсене, извличане и персонализиране на статистически данни и метаданни. Примерите, които бяха използвани за онагледяване на част от функционалността и продуктите на Евростат, бяха свързани с разликата в заплащането между мъжете и жените в ЕС.

Журналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаменти и др.Кадър от онлайн обучение на Евростат за журналистиЖурналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаменти и др.

Журналистите се запознаха с услуги като интерактивни визуализации, тематични абонаментикалендар на прессъобщениятастатии с обяснение на статистически данни. Като много полезен източник на информация лекторите посочиха уебстраницата Statistics Explained

Журналистите, участващи в онлайн обучението, зададоха въпроси свързани с възможностите за превод, редактиране и персонализиране на инфографики и таблици, както и въпроси относно възможностите за използване на официалните инфографики на Евростат в телевизионни излъчвания. Онлайн обучението завърши с предложение на Бюрото на ЕП в страната да организира последващо обучение при интерес от страна на журналистите.

Уебсайт на европейската статистическа служба Евростат Statistics Explained

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg