Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Депутатите ще разискват новите предложения на Комисията за намаляването на емисиите и ще гласуват по законодателство за справянето със здравни кризи.

Климатична политика

Парламентарната комисия по околна среда ще обсъди в сряда с изпълнителния заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс новия законодателен пакет, който цели да направи възможно намаляването на емисиите на парникови газове в ЕС с поне 55% до 2030 г. В четвъртък набелязаните мерки ще бъдат разисквани и в комисията по промишленост с комисаря за енергетиката Кадри Симсон.

 

Заплахи за общественото здраве

Парламентарната комисия по околна среда ще определи позицията си по законодателство, целящо по-добро справяне със здравни кризи като пандемията от COVID-19. Предложението предвижда изготвянето на план за подготвеност за здравни кризи и по-добра система за наблюдение за идентифициране на заплахи.

 

Права на човека

В петък ще се проведе конференция на високо равнище за състоянието на правата на човека по света. Събитието е организирано съвместно от Европейския парламент и Глобалния кампус по правата на човека, който е мрежа от университети, преподаващи по темата.

 

Външна политика

Депутатите в комисията по външни работи ще се произнесат в четвъртък по три проекторезолюции с препоръки за отношенията на ЕС със САЩ, Русия и Китай.

 

Роуминг

В понеделник комисията по вътрешен пазар дава становище по предложение за удължаване на настоящите правила в ЕС за нулеви потребителски такси за роуминг до 2032 г.

 

Насилие, основано на пола

Комисиите по правни въпроси и права на жените гласуват във вторник общ доклад за отражението на насилието между интимни партньори върху децата и жените.

В четвъртък комисиите по права на жените и граждански свободи ще се произнесат по проектодоклад, предлагащ насилието, основано на пола, да бъде определено за тип престъпление, срещу което трябва да се предприемат мерки на европейско ниво.

 

Словенско председателство на Съвета

От тази седмица парламентарните комисии започват серия дискусии с представители на новото словенското председателство на Съвета на ЕС относно конкретни законодателни досиета.

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg