Новини

В четвъртък членовете на ЕП изслушаха Европейската комисия и Съвета относно плановете за съвместни европейски действия за по-достъпна, сигурна и устойчива енергия

По време на пленарен дебат с членовете на ЕП, Европейската комисия изложи най-новите си предложения за гарантиране на сигурността на доставките на газ за следващата зима, смекчаване на въздействието на повишаването на цените за домакинствата и насърчаване на възобновяемите енергийни източници. Френското председателство, представляващо държавите членки, заяви, че няма непосредствен риск по отношение на сигурността на доставките на нефт и газ за европейците.

Повечето членове на ЕП се застъпиха за по-бързо внедряване на възобновяеми енергийни източници, за да стане Европа независима от руските изкопаеми горива. Някои оратори призоваха държавите членки на ЕС да намалят данъчното облагане на енергията и пожелаха отделяне на цените на електроенергията и газа. Други изтъкнаха ефекта от спекулациите на енергийния пазар, подчертаха значението на намаляването на потреблението и предложиха въвеждането на допълнително данъчно облагане за енергийните компании, които се възползват от скока на цените.Проследете дебата тукКонтекстВ сряда Европейската комисия представи законодателно предложение, с което се въвежда задължение за минимално ниво на съхранение на газ от 80 % през следващата зима, за да се гарантира сигурността на енергийните доставки, и което се увеличава до 90 % през следващите години, както и съобщение, в което се посочват вариантите за пазарна намеса на европейско и национално равнище и се оценяват плюсовете и минусите на всеки вариант.

На 8 март 2022 г. Европейската комисия предложи стратегия за осигуряване на независимостта на Европа от руските изкопаеми горива много преди 2030 г. - като се започне с природния газ - в контекста на руското нашествие в Украйна.Така нареченият план "REPowerEU" предвижда редица мерки в отговор на покачването на цените на енергията в Европа и за запълване на газохранилищата за следващата зима.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg