Новини

Българският еврокомисар Мария Габриел и министър-председателят на Финландия Санна Марин откриха тазгодишното издание на най-мащабното събитие за иновации в света “Slush” в Хелзинки.

С над 12 000 участници от сферата на бизнеса и иновациите, над 4 600 представители на стартъпи и 2 600 инвеститори, целта на Slush е да превърне европейските стартъпи в технологични шампиони, които ще бъдат начело на следващата вълна от иновации.

„Slush е солидарност, лидерство, обединение и успех. Тези думи са в основата и на новата европейска иновационна стратегия. Стигаме до точка, в която новите обществени предизвикателства не могат да бъдат решени само с цифровизация. Свидетели сме на нова вълна от иновации, в която ЕС има шанс да бъде лидер, защото обединява наука, индустрия и таланти.Идеята ни е чрез новата иновационна програма да отключим потенциала на иновациите в Европа и създадем възможности за инвестиции“, заяви българският еврокомисар.

Новата европейска иновационна програма показва ангажимента на ЕС за намиране на решения на най-належащите социални и икономически предизвикателства чрез дълбоки технологични иновации. „Вече представихме идеите на иновационната програма. Следващата стъпка е изпълнението на 25-те инициативи. Ако обединим сили, изградим партньорства и имаме ясна цел, можем да постигнем амбициите, които си поставяме“, коментира още Мария Габриел. Българският еврокомисар призова участниците в Slush да се присъединят към новата „Коалиция за поемане на ангажименти“ за изпълнение на новата иновационната програма.  „Европейските таланти ни показаха, че Европа може да бъде лидер в четвъртата вълна от иновации. Те са и ще продължат да бъдат двигател на новата иновационна програма. Коалицията за поемане на ангажименти е призив за действие към всички – иноватори, предприемачи, региони, млади хора – да превърнем възможностите на новата вълна от иновации в ползи за хората във всеки регион“, сподели комисар Габриел. „Обединени и ориентирани към бъдещето можем успешно да реализираме “иновации произведени в Европа”.

За повече информация и присъединяване към Коалицията за поемане на ангажименти, посетете следната страница: http://www.coalitionofthewilling.eu/

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg