Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Председателят на ЕП Р. Мецола и Дарио Нардела, кмет на Флоренция и председател на мрежата „Евроградове“, откриха кампанията „Генератори на надежда“ за доставка на генератори на Украйна.

Роберта Мецола, председател на Европейския парламент, и Дарио Нардела, кмет на Флоренция и председател на „Евроградове“ — мрежа, в която участват над 200 от най-големите европейски градове, обявиха в сряда инициативата „Генератори на надежда“. Андрей Ермак, ръководител на кабинета на украинския президент Зеленски, който също участва в събитието, приветства кампанията. Организаторите призовават градовете да дарят електрически генератори и трансформатори, за да помогнат на украинците да преминат през суровата зима.

Тези генератори ще помогнат да се поддържат основните съоръжения в страната и ще осигурят енергия за болници, училища, водоснабдителни съоръжения, центрове за подпомагане, приюти, антени за мобилни комуникации и др.

Войната на Русия срещу Украйна и продължаващите атаки срещу критичната гражданска инфраструктура в нарушение на международното и хуманитарното право доведоха до повреждане или унищожение на повече от половината от електроенергийната мрежа на Украйна. Милиони украинци останаха без електричество.

На пресконференцията по повод началото на кампанията председателят на ЕП Роберта Мецола заяви:

„Европейският парламент и ЕС показаха забележителна солидарност с Украйна на хуманитарния, военния и финансовия фронт. Сега украинците се нуждаят от практическа подкрепа за предстоящата зима.

Призовавам всички градове и региони в Европа да се присъединят към кампанията „Генератори на надежда“. Заедно можем да постигнем реална промяна“.

Председателят на мрежата „Евроградове“ и кмет на Флоренция Дарио Нардела заяви:

„От началото на войната „Евроградовете“ се обединиха, за да подкрепят Украйна. На 19 август в Киев подписахме меморандум за разбирателство в подкрепа на устойчивото възстановяване на Украйна. Ще се координираме с над 200 големи града, както и с наши партньорски организации. С председателя Роберта Мецола ще направим всичко възможно, за да предложим пряка помощ на народа на Украйна.

На годишната среща за сътрудничество „Евроградове“, която ще се проведе във Виена следващата седмица, ще представим подробно инициативата на представители на над 80 града. Като кметове, моите колеги и аз знаем колко важна е помощта на местно ниво. С този директен призив градовете да се обединят и да помогнат на Украйна с генератори и трансформатори можем да помогнем на украинските градове да организират ежедневието си по възможно най-добрия начин. Трябва да действаме незабавно. Зимата идва, няма електричество и газ, няма време за губене“.

Андрей Ермак, ръководител на кабинета на украинския президент Зеленски, заяви:

„Горди сме, че европейците и техните институции, като Европейският парламент и „Евроградове“, днес застават зад Украйна в отговор на терористичните тактики на Русия срещу цивилни украинци“.

Видеото от пресконференцията може да видите тук.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg