Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Българският еврокомисар Мария Габриел откри в Брюксел Срещата на върха на Европейския съвет по иновациите – най-мащабното събитие в Европа, обединяващо новатори, научни изследователи, предприемачи и инвеститори. Основна тема на събитието е бъдещето на европейската иновационна политика.

Акцент е и новата иновационна програма на комисар Габриел и първата среща на „Коалицията за поемане на ангажименти“, която ще изпълнява основните дейности на програмата.

„Европейската иновационна програма задава нов курс как да превърнем Европа в лидер в новата дълбоко технологична вълна от иновации. Европейският съвет за иновации има ключова роля в изпълнението на дейностите на програмата, осигуряването на достъп до финансиране и създаването на приобщаваща европейска иновационна екосистема, в центъра на която са талантите, регионите и младите хора. Той е инструментът, който ще ни помогне да реализираме потенциала на Европа в сферата на дълбоките технологии“, наблегна Мария Габриел.

Европейският съвет по иновациите (ЕСИ) вече е подпомогнал над 5000 стартъпи от цяла Европа с над 4,3 милиарда евро инвестиции. Тези стартъпи са привлекли 10 милиарда евро за последващи инвестиции и успешно се разрастват на пазара. През 2022 г. ЕСИ е подкрепил и създаването на 12 „еднорози“ (технологични лидери). На Срещата на върха на ЕСИ бе обявена и новата работна програма за 2023 г., която ще предостави подкрепа за европейските иноватори и стартъпи на стойност над 1.6 милиарда евро. Новост е и схемата „Следващо поколение таланти в иновациите“, чиято цел е да даде нови възможности за реализация в сферата на иновациите на над 600 стажанти.

В рамките на Срещата на върха на ЕСИ се проведе и първата дискусия на "Коалицията за поемане на ангажименти" на новата иновационна програма. Коалицията представи първите си идеи за дейности за подобряване достъпа на стартъпите до финансиране и разрастването им, подкрепата за младите таланти и свързването на регионалните иновационни екосистеми в Европа. Мария Габриел насърчи всички желаещи да се присъединят и бъдат активни участници в Коалицията.

„Свързаност, принос и съвместно създаване на решения – това е силата на новата иновационна програма. От този момент преминаваме от процес на съвместно създаване към съвместно реализиране на програмата. Очаквам заедно да създадем „иновации произведени в Европа“, а Европейският съвет по иновациите да бъде двигател за подкрепа на бъдещите технологични шампиони", заяви българският еврокомисар.

За повече информация за следващите стъпки на Коалицията за поемане на ангажименти посетете: http://www.coalitionofthewilling.eu/

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg