Новини

Във вторник Европейският парламент реши да прекрати мандата на заместник-председателя Ева Каили.

Решението, че Ева Каили (Независим член, Гърция) няма да изпълнява повече функциите на заместник-председател на Парламента, беше одобрено с 625 гласа "за", 1 глас "против" и 2 гласа "въздържал се", което представлява двойно мнозинство от две трети от подадените гласове и мнозинство от членовете на ЕП.

Гласуването беше проведено в съответствие с член 21 от Правилника за дейността на Европейския парламент и в резултат на текущите разследвания в Белгия, в които са замесени някои членове и служители на Европейския парламент.

Процедурата беше задействана с решение на Председателския съвет (председател на ЕП и ръководители на политически групи) от тази сутрин, който одобри действието с единодушие.

Председателският съвет прие следното изявление.

Пленарната сесия на ЕП ще проведе дебат днес около 17:30 ч. (българско време) относно съмненията за корупция от страна на Катар и по-широката необходимост от прозрачност и отчетност в европейските институции, а в четвъртък около обяд ще гласува резолюция по въпроса.

По време на вчерашното откриване на пленарното заседание председателят на ЕП Роберта Мецола направи изявление относно ситуацията, последвано от кратък дебат с ръководителите на групите.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg