Новини

Европейската комисия отпусна днес над 6,5 милиарда евро на девет държави членки при последната трансакция по линя на SURE — инструмента, предназначен за защита на работните места и доходите, засегнати от пандемията от COVID-19. С днешното девето и последно плащане по линия на SURE предоставената финансова помощ на 19 държави членки възлиза на общо 98,4 милиарда евро.

Като част от днешните операции България получи 460 милиона евро, Кипър — 29 милиона евро, Чехия — 2,5 милиарда евро, Гърция — 900 милиона евро, Хърватия — 550 милиона евро, Литва — 142 милиона евро, Латвия — 167 милиона евро, Полша — 1,5 милиарда евро и Португалия — 300 милиона евро. Всички девет държави членки вече са получили финансова подкрепа по линия на SURE.

С отпуснатите заеми ще се финансират минали разходи за мерките, въведени за преодоляване сериозните социално-икономически последици от кризата с COVID-19. Те ще помогнат на държавите членки да покрият разходите, свързани с финансирането на националните схеми за подпомагане на работата на непълно работно време и на подобни мерки, включително за самостоятелно заетите лица, или на някои свързани със здравето мерки. Тези мерки спомогнаха да се запази заетостта и да се подкрепят доходите по време на пандемията от COVID-19.

Повече информация ще намерите в документaтук.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg