Новини

Новият Кампус цели да даде видимост на възможностите за обучение, предлагани от ЕИТ

Българският еврокомисар Мария Габриел представи в Брюксел новата си инициатива „Кампус на Европейския институт за иновации и технологии“ (ЕИТ) заедно с директора на ЕИТ Martin Kern и изпълнителния директор на „ЕИТ-Градска мобилност“ Maria Tsavachidis.

Кампусът е нова онлайн платформа, чиято цел е да улесни достъпа до обучение в сферата на иновациите и предприемачеството. Платформата ще предостави обучителни курсове за ученици, студенти и възрастни, които искат да надградят уменията си в ключови за зеления и цифров преход сфери.

„Кампусът на ЕИТ е пример за приноса на образованието и обучението към развитието на иновациите в Европа. Видимост, добавена стойност и нови възможности – това са ключовите думи. С кампуса създаваме единно звено за информация и достъп до предлаганите от ЕИТ програми за професионално обучение. Платформата обединява десетки курсове за всички, които искат да придобият или разширят знанията си в различни области – от цифровизацията до културата, от климатичните промени до здравеопазването“, заяви Мария Габриел.  

Възможностите за обучение, които предоставя новата онлайн платформа, включват едночасови курсове, летни училища, курсове за професионално развитие, магистърски и докторантски програми. Първите курсове на Кампуса са в сферата на климатичните промени, суровините, храните и градската мобилност. „Започваме с 65 курса, но това е само началото. Целта ни е те да станат 250, а броят на обучаващите се да достигне 1 милион“, коментира още Мария Габриел.

„Няма иновации без образование и предприемачески умения. Кампусът е още една възможност за гражданите във всички региони на Европа да развият таланта и уменията си“, заключи българският еврокомисар.

Повече информация за Кампуса на Европейския институт за иновации и технологии: eit-virtualcampus.eu

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg