Новини

Българският еврокомисар Мария Габриел е в Давос за 53-ото издание на Световния икономически форум. Тя участва в ключовата сесия на тема „Глобална свързаност и устойчивост“, председателствана от Børge Brende - председател на Световния икономически форум.

Сред участниците бяха министърът на международното сътрудничество на Египет Rania Al-Mashat, глобалният управляващ партньор на McKinsey & Company и изпълнителният директор на един от най-големите инвеститори в света от Обединените арабски емирства Mubarak Investment Company.

„Целта ни е иновациите и образованието да подпомагат глобалната устойчивост. Два аспекта са ключови, за да постигнем това. Първо, важно е да се фокусираме върху четвъртата вълна от иновации и влиянието ѝ върху целите за устойчиво развитие. Второ, трябва да бъдем обединени пред предизвикателствата. Сътрудничество означава както между различни държави, така и между различни сектори. Когато образованието, науката и бизнесът работят заедно в една посока и търсят общи решения, това е най-солидната база за устойчиво развитие. Обединяването на тези сфери целим да постигнем с новата европейска иновационна програма и стратегията за университетите“, заяви Мария Габриел.

Българският еврокомисар наблегна, че следващата стъпка е изпълнението на 25-те инициативи на новата иновационна програма. Тя призова участниците в Давос да се присъединят към Коалицията за поемане на ангажименти, която ще подпомага изпълнението на новата иновационната програма. Целта ѝ е да подобри достъпа на стартъпите до финансиране и разрастването им, да подкрепи младите таланти и да свърже регионалните иновационни екосистеми в Европа.

„Вече сме в процес на съвместно реализиране на иновационната програма. Ключова тук ще бъде ролята на Коалицията за поемане на ангажименти“, сподели Мария Габриел. „Тя е призив за действие към всички – иноватори, предприемачи, региони, млади хора – да превърнем възможностите на новата вълна от иновации в ползи за хората във всеки регион. Съвместно създаване на решения с гражданите, устойчивост и ориентираност към бъдещето – това е новата иновационна програма.“

Повече информация за Коалицията за поемане на ангажименти и следващите стъпки: http://www.coalitionofthewilling.eu/

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg