Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Българският еврокомисар Мария Габриел бе на работно посещение в Благоевград, където проведе дискусии с ученици и студенти относно новостите по програма “Еразъм +” и възможностите по европейските програми за образование и мобилност. В 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Мария Габриел засади първото за България дърво от кампанията за целия ЕС „Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г.“

„Дърветата са живот. Да засадиш дърво е да поставиш началото на една малка вечност. Засаждането на дръвчето днес символизира както обединението на силите ни на европейско и национално ниво, така и взаимния ни ангажимент заедно да опазим планета ни за бъдещите поколения. С инициативата искаме да привлечем вниманието на младежите към едно от основните предизвикателства: зеления преход и изменението на климата. Идеите, активното участие и творчеството на младите европейци са ключови за постигане целите на Зелената сделка и справяне с предизвикателствата, свързани с климатичните промени“, заяви българският еврокомисар.

Инициативата за „Засаждане на 3 милиарда дръвчета до 2030 г.“ е част от стратегията за опазване на природата в Европейския съюз и постигане целите на Зелената сделка. Амбициозната цел чрез кампанията е намаляване на загубата на биоразнообразие, адаптиране към изменението на климата и приобщаване особено на младите хора към стратегията на ЕС за биоразнообразието. Това е цел и на ключови инициативи и програми в ресора на Мария Габриел като Коалицията за образование за климата, „Еразъм+” и „Новия европейски Баухаус“.

„Засаждането на дръвчето днес е само една стъпка. Образователната общност може да допринесе много за зеления преход в Европа. Важно е да адаптираме образователните системи към екологичния преход, като преодолеем фрагментираността и свържем образованието, науката и иновациите. Така ще можем да постигнем развитие на „зелени“ умения. С “Еразъм+”, Коалицията за образование за климата и „Новия европейски Баухаус“ можем да обединим цели общности – преподаватели, ученици, местни и регионални власти, бизнес, творци, архитекти. Нека все повече училища в България се включат в тези инициативи и превърнем Европа в първия климатично неутрален континент до 2050 г.“, сподели още Мария Габриел.

В дискусиите с ученици и студенти от област Благоевград се включиха още българските евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов, кметът на Благоевград Илко Стоянов и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Захариев.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg