Новини

На 26 януари, четвъртък, от 11.30 ч. (българско време) президентът на Израел Исак Херцог ще направи обръщение към Европейския парламент по време на пленарната сесия, посветена на Международния ден в памент на жертвите на Холокоста.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола ще открие заседанието с встъпителна реч.

След обръщението на президента Исак Херцог, членовете на ЕП ще запазят минута мълчание. Церемонията ще завърши с музикално изпълнение от Чен Халеви на кларинет и Йено Листес на цимбалом на "Кадиш" от Морис Равел.

След церемонията, около 12.45 ч., Председателят Мецола и президента Херцог ще открият мемориала на Холокоста "Бежанецът" от Феликс Нусбаум пред пленарната зала на Парламента.

Тази година се навършват 75 години от основаването на Държавата Израел.

Международният ден в памет на жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27 януари, е учреден от ООН през 2005 г. в памет на жертвите на Холокоста и на 60-годишнината от освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау.

Можете да проследите церемонията в четвъртък на живо в сайтана Парламента и по EbS+.

Исак Херцог

Роден в Тел Авив през 1960 г., Исак Херцог е избран за единадесетия президент на Държавата Израел през 2021 г. За първи път е избран за член на Кнесета през 2003 г. и оттогава е заемал няколко министерски поста. През 2013 г. Херцог е избран за председател на Израелската партия на труда, а през юни 2018 г. е избран за председател на изпълнителния съвет на Еврейската агенция за Израел.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg