Новини

Включете се онлайн в младежката конференция EYE2023 на 9 и 10 юни и споделете идеите си за бъдещето на Европа!

 

Млад участник на Срещата на европейската младеж през 2021 г. в Страсбург с вдигнати ръце и    флага на ЕС на гърба си

EYE2023 (Среща на европейската младеж) насърчава обмена на идеи за Европа © European Union 2021 - EP - Dysturb/Chauvin Guillaume 

На 9 и 10 юни хиляди европейци на възраст между 16 и 30 години ще дойдат в Европейския парламент в Страсбург, за да обсъдят и споделят идеи за бъдещето на Европа.

Младите хора ще се срещнат с експерти, активисти, създатели на съдържание и политици и ще имат възможност да обменят идеи и да открият вдъхновение в центъра на европейската демокрация.

Повече прояви тази година


Петото издание на конференцията предвижда близо 200 прояви, в които ще могат да се включат участници на място и онлайн. Ще има дискусии, възможности за запознанства, артистични изпълнения, спортни състезания и интерактивни семинари.
Някои от проявите са организирани в сътрудничество с други европейски и международни институции, граждански и младежки организации.
Запознайте се с пълната програма на EYE2023.

Участвайте онлайн в EYE2023

Срокът за регистрация за EYE2023 изтече, но все още имате възможност да се включите онлайн.

Ще можете да гледате какво се случва в пленарната зала на Парламента и да задавате въпроси, присъединявайки се към онлайн общността на EYE2023.

На 9 юни можете да вземете участие онлайн в семинари за работните места в бъдеще, за развитието на уменията и за защитата на правата в ЕС. На 10 юни са предвидени дискусии по социални въпроси, относно европейските избори през 2024 г. и за ролята на ЕС на световната сцена.

Можете да следите събитията на живо във Facebook или на мултимедийния център на Парламента, където ще има превод на всички официални езици на ЕС и на международен жестомимичен език. Научете повече за програмата онлайн.

Изразете мнението си за бъдещето на Европа

Кои трябва да бъдат приоритетите на ЕС и какъв трябва да бъде подходът по тях? Можете да споделите мнението си на уебсайта за идеите на младите хора, както и да се запознаете и да реагирате на идеите на другите.

Най-популярните предложения от EYE2023 ще бъдат включени в доклад, който ще бъде подготвен от млади хора и ще бъде представен на депутатите в Европейския парламент на изслушване в Брюксел през есента на 2023 г.

Какви възможности предлага Европейският парламент на младите хора

EYE2023 в социалните мрежи

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg