Новини

Делегация на комисията по граждански свободи на Европейския парламент ще посети България на 12 и 13 октомври, за да оцени състоянието на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права в страната.

Членовете на ЕП ще пристигнат в София на 12 октомври, четвъртък, като се предвиждат срещи с министър-председателя Николай Денков и няколко министри; с президента Румен Радев; висши служители на министерствата на правосъдието и на вътрешните работи; както и с представители на гражданското общество и медиите. Тук можете да намерите подробна програма за посещението на делегацията, в която участват:

Пресконференция в София

В петък от 15.00 ч. (местно време) в Дома на Европа в София, ул. Г. С. Раковски No 124, ще се проведе пресконференция с участието на председателя на делегацията на ЕП София ин'т Велд (Renew, Нидерландия). Ще бъде осигурен превод на български и английски език. Представителите на медиите, които желаят да присъстват на пресконференцията, могат да се регистрират на следния линк: https://shorturl.at/aCYZ2.

Контекст

Работното посещение в България се организира в рамките на компетенциите на комисията по граждански свободи на Европейския парламент (LIBE) и в съответствие с мандата на работната група по въпросите на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права (DRFMG) към тази комисия. Целта на посещението е да бъдат направени преглед и оценка на последните развития в страната във връзка с дейността на работната група, посветена на ситуацията в България.

Допълнителна информация

Нарушения на общите ценности: как може да реагира ЕС (инфографика)

Доклад на Европейската комисия относно върховенството на закона за 2023 г. в България

Свободен достъп до снимки, аудио и видео материали (ЕС — България)

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg