Покани
На 15.12.2010 пред публика от над 70 студенти и преподаватели от специалността „Социални дейности” в Югозападния университет, Благоевград, ФРГИ излъчи документалните филми „Днес разбрах” и „Къде е Иванчо”, които са заснети с финансовата подкрепа на фонд „Социална отговорност” на Първа инвестиционна банка.

Филмите поставят критични въпроси, свързани с отглеждането на деца и младежи в социални домове и една от възможните алтернативи – настаняването на деца в приемни семейства. На представянето присъстваха Директора на Дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград, Александър Балев и заместник деканите на Факултета „Обществено здраве и спорт”, Стефка Чинчева и Невена Пенчева, както и Председателя на Обществен благотворителен фонд – Благоевград, Таня Цветкова – съорганизатор на събитието.

Гледането на филмите породи дискусия, в която студентите измаха възможност да изразят своята позиция като бъдещи социални работници по проблеми, свързани със социалната грижа за изоставени от родителите си деца и тяхната интеграция в обществото след напускане на специализираните институции.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news