Покани
Оценката на предложенията ще приключи до края на месец юни. Общо 42 проекта бяха подадени в МОСВ по процедурата "Дейности за опазване и възстановяване на биологичното разнообразие в Република България", по която ще бъдат предоставени 34 млн.лв. от оперативна програма „Околна среда". Проектни предложения подадоха 5 регионални инспекции по околната среда и водите, 3 регионални дирекции по горите, 9 дирекции на природни паркове, 16 общини и 9 неправителствени организации. Кандидатите имаха пет месеца за подготовка, а на страницата на оперативната програма редовно се публикуваха отговори на въпроси, свързани с кандидатстването. Оценката на предложенията ще приключи до края на юни. С тяхната реализация ще се подобри състоянието на застрашени местообитания и видове и ще се намали вредното въздействие на човешката активност върху естественото им развитие. Процедурата за опазване и възстановяване на биологичното разнообразие се обявява ежегодно. Неусвоеният ресурс по процедурата, чийто срок изтече вчера, ще бъде прехвърлен към схемата за декември 2011 г., по която за проекти на общини, неправителствени организации, структури на МОСВ и Изпълнителната агенция по горите са заложени 25 млн. лв.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news