Покани
Обученията на служителите в администрацията са важен приоритет, за да се предоставя по-качествен продукт на обществото и бизнеса. Това каза ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет" Моника Димитрова-Бийчър при откриването на днешния информационен ден по ОПАК. Експерти от централните администрации бяха запознати с новата процедура за кандидатстване по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-09. По нея ще се финансират проекти за обучения в сферата на одита и контрола, сигурността на информацията, управлението на бедствия и аварии. Важността на такива инициативи виждаме в кризисни ситуации, когато е трудно да се реагира. Затова има нужда от подобни обучения, посочи Моника Димитрова-Бийчър. Общият бюджет на процедурата е 4 млн. лева, но при по-голям интерес той може да бъде увеличен. Минималният размер на проектите е 250 хил. лв. и няма ограничение за максимален праг. Много държим бюджетът на всяко проектно предложение да е реалистичен, макар че по този показател няма да отхвърляме проекти, а при необходимост недопустимите разходи просто ще бъдат съкращавани. Целта ни е да финансираме най-качествените идеи, каза г-жа Димитрова-Бийчър. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17.30 часа на 10.12.2012 г. (понеделник). Експертите от Управляващия орган на ОПАК посъветваха да не се чака последния момент за кандидатстване. Срокът за изпълнение на одобрените проекти е 18 месеца, а поради приключването на програмния период 2007 - 2013 г. няма да се толерира удължаване на сроковете по договорите.                    
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news