Покани
Пет документални филма представят резултати по проекти на ОПАК На 30 ноември 2012 г. в хотел "Шератон" вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще открие Годишното информационно събитие по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Бенефициенти по ОПАК от държавната администрация и от съдебната система, посланици и медии ще вземат участие във форума, на който ще бъдат представени напредъкът, реални резултати от успешно реализирани проекти по програмата, както и възможностите за финансиране през 2013 г. Гостите на събитието ще могат да видят пет кратки документални филма за добри практики по ОПАК - на Висшия съдебен съвет, Комисията за регулиране на съобщенията, Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Административен съд Видин и община Свиленград. Резултатите от дейностите по тези проекти са насочени предимно към въвеждането на нови електронни услуги за гражданите и бизнеса и подобряване на взаимодействието между институциите. Предвидени са отличия както за бенефициентите с успешни проекти, така и за добро сътрудничество с екипа на ОПАК по ключови проекти. До момента по ОПАК са договорени 74,8% от средствата, като от тях са изплатени 37,2%. Днес се проведе поредното обучение на бенефициенти за успешно изпълнение на проекти. В него се включиха близо 80 представители от централната и местната власт, които вече имат сключени договори за безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news