Покани
Средства ще получат 110 ферми с проекти по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Точният размер на одобрените днес субсидии е 24 228 271 лв. Повечето предложения са на растениевъдни стопанства, които отглеждат овошки, зърнени и маслодайни култури. Много от тях ще изградят системи за напояване и купят посадъчен материал, трактори, пръскачки, дискови брани, машини за привързване на лозя и др. Няколко ферми ще изградят складове за съхранение. Със средства от ПРСР ще бъдат създадени нови насаждения с лавандула, биологични орехи, лешници и грозде. Кандидат от Хасковска област ще инвестира в подготовка и почистване на площи, както и в техника за създаване и отглеждане на биологична шипка. Подкрепен е и бенефициент за купуването на трактор за маслодайна роза. Субсидии ще получи и кандидат от област Сливен за отглеждане на дървото пауловния за биомаса. Проектите в сферата на животновъдството идват предимно от кравеферми. Много от тях ще купят оборудване за покриване на стандартите на Общността за хуманно отношение към животните, както и на изискванията по нитратната директива (Директива 91/676/ЕИО). Стопанствата също така ще построят селскостопански сгради, ще си набавят различни доилни системи, техника за оползотворяване на биомаса, ветрозащитни щори за обори с автоматика, роботизирани станции за раздаване на сухо мляко на телета и др. Три птицеферми, две овцевъдни и две свиневъдни стопанства също ще получат средства от ПРСР. Птицефермите ще инвестират в топлоизолация, фуражна кухня, оборудване за отглеждане на пуйки и клетъчно отглеждане на кокошки носачки на хале. По други четири проекта ще бъде закупен пчеларски инвентар и оборудване.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news