Покани

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

„Над 2 млн. евро ще бъде общият бюджет на Програма BG11 „Изграждане на капацитет и институционално сътрудничество" финансирана чрез Норвежкия финансов механизъм", каза по време на приветствието си Н.Пр. Гюру Катарина Викьор посланик на кралство Норвегия в България. „Чрез механизмите на Европейско икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм, Норвегия заедно с Исландия и Лихтенщайн предоставя на България 126,6 млн. лв., които са предназначени за програми и проекти в различни области, като опазване на околната среда, правосъдие и вътрешни работи, опазване на културното наследство, човешко и социално развитие, подкрепа на гражданско общество", Програмата създава платформа за изграждане на капацитет и институционално сътрудничество между българските и норвежките публични институции, местни и регионални власти, като предлага пакет от мерки, които да се реализират чрез два предефинирани проекта, финансирани от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Дейностите са свързани с обмен на опит и знания между публичните институции и местните и регионални власти в Норвегия и България. Целевите групи на програмата са българските публични институции, местните и регионалните власти, както и гражданското общество, бизнеса, културните институции и политическите лидери в търсене на сравнителен подход върху тенденции и най-добри практики.   Министърът по управление на средствата от ЕС в оставка, Томислав Дончев поздрави гостите по случай откриващото събитие на програмата и благодари на държавите донори за солидарността и разбирането по време на преговорите. Той насърчи представителите на общините да използват възможностите за кандидатстване, които им се предоставят от двата финансови механизма и ще бъдат налице още тази година. Гости на събитието бяха представители на програмните партньори на страната донор -  Норвежката асоциация на местните и регионални власти и Норвежкия баренцов секретариат, които представиха своите организации. Г-жа Гинка Чавдарова /Националното сдружение на общините в Република България/ и г-жа Мария Дузова /ГД „Управление на териториалното сътрудничество" в Министерство на регионалното развитие и благоустройство/ представиха проектите в качеството си на бенефициенти по програмата. Националното координационно звено представи възможностите за кандидатстване на общините по двата финансови механизма.    
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg