Покани
Одобрените проекти са по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Точният размер на субсидията е 24 555 890 лв. Голяма част от предложенията са за трайни насаждения от орехи, бадеми и лешници или овощни градини от сливи, ябълки, круши и череши. Бенефициент от Кюстендил, например, планира да гледа праскови, нектарини, касис, арония и боровинки. Субсидията по мярка 121 ще му помогне да купи посадъчен материал и трактор и изгради ограда около съществуващите насаждения. Други стопанства ще купят системи за капково напояване, машини за прибиране на плодове, култиватор за торовнасяне и др. Подкрепени бяха и предложения за оранжерийни комплекси за домати, краставици, пипер, зеле. Осем кандидата ще инвестират в складове за съхранение на зърнени култури. Бенефициент от област Видин ще купи GPS автоматизирана система за управление на селскостопански машини за отглеждане на мека пшеница и слънчоглед. Други пет проекта са за купуване на специализирана техника за лавандула, като в област Ямбол ще бъде изградено предприятие за изваряване на лавандулово масло. Трима бенефициенти ще инвестират в машини и съоръжения за отглеждане на десертни лозя. Одобрените предложения за животновъдство са 18, като осем от тях са на кравеферми. Те ще купят балопреси, доилни зали, които отчитат млякото и прибират автоматично апаратите за доене, ехографи и др. Два свинекомплекса ще получат финансиране за нови постройки за угояване на свине, буферни резервоари и др. Одобрени са и предложенията на двама пчелари, като единият проект е за производство на биологичен мед. По него ще бъде купена автоматична разпечатваща машина с вибриращи ножове, съд за утаяване и съхранение на мед, система за подвижно пчеларство и др. Средства от ПРСР ще получи и овцевъдна ферма, в която се отглеждат дзвиски (млади овце, които не са раждали), както и кланица за агнета, две ферми за отглеждане на огушени патици и една за кокошки. В нея ще бъдат доставени машина за сортиране на яйца, вакуумна система за 12 яйца с трифазна помпа, пакетираща машина, хладилен камион и др.
виж цялата статия

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news