Покани

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Към днешна дата са договорени 81 % от бюджета на програмата на обща стойност от 285 млн. лв. През първото полугодие на 2013 г. на бенефициентите по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК) са изплатени средства в размер на 32,1 млн. лв. Това представлява приблизително толкова, колкото са изплатени за цялата предходна година (34,9 млн. лв.). Регистрирано е и увеличение от близо три пъти в сравнение с изплатените суми по програмата през 2010 г. и през 2011 г. От началото на програмния период (2007-2013 г.) до момента са изплатени 165,9 млн. лв., което представлява 47 % от общия бюджет на ОПАК. В процес на изготвяне е и поредният Доклад до Сертифициращия орган, който включва извършени от бенефициентите разходи в изпълнение на одобрени проекти по Оперативната програма. За отчетния период май-юни 2013 г. от страна на Управляващия орган са верифицирани разходи за 10,9 млн. лв. От стартирането на програмата до днешна дата са договорени 285 млн. лв. или 81 % от общия размер на средствата по ОПАК. Отворени са 80 броя процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, подадени са над 2500 броя проектни предложения, сключени са близо 650 броя договори с администрации на централно и местно ниво, институции от съдебната система и структурите на гражданското общество.
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg