Забавно за ЕС

Забавно за ЕС

th_1_EU_flagЕвропейският съюз може да бъде и забавен! Тук ви предлагаме няколко интерактивни игри, подходящи не само за най-малките, но и за пораснали деца. Научете повече за ЕС като се забавлявате!

th_euroДнес, 21 декември 2011г., еврокомисарят Вивиан Рединг дава официално старт на интернет страницата "Детски кът" http://europa.eu/kids-corner/ Тя е достъпна вече и на български, като на нея има и линк с информация за учители и родители.

Научи за политическата уредба на държавата - нова образователна игра на български език

image001Нова игра: "PET looking for new stars" (ES/EN) , която показва реалността на Европейския съюз в ежедневни ситуации www.pet-andujar.org

Вижте трейлъра за играта http://www.youtube.com/watch?v=c81C2g8EwY4

 

euflagЕвропейският парламент забрани използването на обръщенията "господин" и "госпожа" в официални документи, тъй като с тях се нарушавала равнопоставеността на двата пола. Брюксел приел и директива за "неутрален език", която има задължителна сила в деловодството на всички страни в ЕС. С това използването на съответствията на тези обръщения на европейските езици вече е административно нарушение. Вместо тях при устно или писмено обръщение ще се ползват името и фамилията на лицата, се казва в директивата.

Наред с това се забранява използването в документи на редица думи, назоваващи професия или вид занятие, като "спортсмен" и "политик", например, които ще бъдат заменени с "атлет" и "политически лидер". Според евродепутатите тази мярка ще гарантира на официалните документи пълна "политическа коректност".

th_know_europeДобре ли познаваш съседите си? С тази игра може да проверите познанията си за Европа. Има версия на български език.

http://www.elargquiz.eu/

th_europago.gifДевет игри, с които можете да научите повече за европейските държави, ЕС и еврото. Интерактивните игри ще подложат на тест вашите познания

http://europa.eu/europago/

th_euroПрисъединете се към групата на еврото...за да изживеете едно невероятно приключение, като се гмуркате за скрити съкровища, сглобявате детайлите на пъзели или тествате знанията си по пътя. Но внимавайте: всички членове на групата трябва да спечелят точки за пътуването си. Така че учете бързо, работете здраво и Вашият резултат ще се увеличи!

http://ec.europa.eu/economy_finance/.../index_bg.htm

th_icarКолко умна е вашата кола? Инициативата "Интелигентна кола" на Европейската комисия има за цел да ускори разработката, внедряването и използването на интелигентни, интегрирани системи за безопасност, които използват информация и комуникационни технологии в интелигентни решения, за да се повиши пътната безопасност и се намали броя на произшествията по европейските пътища. Тук можеш да провериш колко добър шофьор си и колко интелигентна е твоята кола.

http://ec.europa.eu/information_society/.../icarapplication.htm

th_HonolokoИгра на Европейската агенция за околната среда. Играта е под формата на викторина. Целта й е да се повиши информираността на децата и да се насърчи промяната в поведението им по отношение на околната среда.

http://honoloko.eea.europa.eu/Honoloko.html

Игри, с които може да опознаете политиката на ЕС в областта на околната среда в четирите й направления: въздух, вода, природа и отпадъци.

http://ec.europa.eu/environment/youth/fun_and_games_en.html

th_JSplanet_en
Jiffy Saves The Planet

 

 

th_ecoquizz_en

Jiffy's Eco-Quizz

th_mapa_4_1_Игри на сайта на чешкото председателство

http://www.eu2009.cz/quiz/kviz_en.htm

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg