Фотогалерия

dsc01890Среща-разговор по темите: "Стажове и работа в ЕК", "Правата ни като граждани в ЕС", "Обща селскостопанска политика"

Лектори: Христиана Грозданова, Експерт в дирекция „Координация по въпросите на ЕС и МФИ" / екип СОЛВИТ, Администрация на Министерски съвет и Петър Павлов, Експерт в дирекция „Координация по въпросите на ЕС" към Министерство на земеделието и храните

p1090131На 27 и 28 март 2009 г. „Европа директно - Стара Загора" проведе обучение за учители в семинарната зала на хотел „Калина палас" - гр. Трявна. Темите на семинара: „Възможности за финансиране по европейски програми за училища" и „Пролет в Европа", бяха представени от Диана Петрова - ръководител на офиса в гр. Казанлък.

p1080816В конкурса взеха участие 18 младежи от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов" и Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски".

pict7829На 19 март, в залата на библиотека „Захарий Княжески", ЕИЦ „Europe Direct" Стара Загора организира среща-разговор с младежките организации на град Стара Загора и Казанлък. Сред поканените бяха Младежки общински съвет, Студентски съвет при ТрУ, училищни съвети при средните ОУ, младежки неправителствени организации и сдружения. Най-дискутирани бяха програмите на ЕС за финансиране на образованието и спорта, участията в проектите за международен обмен на обучаващи се и пр., където участвалите в подобни инициативи споделиха своя опит и препоръки с начинаещите в проектната дейност.

p1100363Снимки от обучителен семинар за информационната мрежа Европа Директно в България, чиито теми бяха ориентирани към предстоящата Информационна кампания за изборите за Европейски парламент през 2009 г.

Модулите на обучението се презентираха от лектори на Представителството на Европейската комисия в България и Информационния офис на Европейския парламент за България. В програмата бе включен и практически курс „Как да работим ефективно с медиите", воден от експерти на Центъра за развитие на медиите - гр. София.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg