Фотогалерия

dsc01890Среща-разговор по темите: "Стажове и работа в ЕК", "Правата ни като граждани в ЕС", "Обща селскостопанска политика"

Лектори: Христиана Грозданова, Експерт в дирекция „Координация по въпросите на ЕС и МФИ" / екип СОЛВИТ, Администрация на Министерски съвет и Петър Павлов, Експерт в дирекция „Координация по въпросите на ЕС" към Министерство на земеделието и храните

p1090131На 27 и 28 март 2009 г. „Европа директно - Стара Загора" проведе обучение за учители в семинарната зала на хотел „Калина палас" - гр. Трявна. Темите на семинара: „Възможности за финансиране по европейски програми за училища" и „Пролет в Европа", бяха представени от Диана Петрова - ръководител на офиса в гр. Казанлък.

p1080816В конкурса взеха участие 18 младежи от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов" и Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски".

pict7829На 19 март, в залата на библиотека „Захарий Княжески", ЕИЦ „Europe Direct" Стара Загора организира среща-разговор с младежките организации на град Стара Загора и Казанлък. Сред поканените бяха Младежки общински съвет, Студентски съвет при ТрУ, училищни съвети при средните ОУ, младежки неправителствени организации и сдружения. Най-дискутирани бяха програмите на ЕС за финансиране на образованието и спорта, участията в проектите за международен обмен на обучаващи се и пр., където участвалите в подобни инициативи споделиха своя опит и препоръки с начинаещите в проектната дейност.

p1100363Снимки от обучителен семинар за информационната мрежа Европа Директно в България, чиито теми бяха ориентирани към предстоящата Информационна кампания за изборите за Европейски парламент през 2009 г.

Модулите на обучението се презентираха от лектори на Представителството на Европейската комисия в България и Информационния офис на Европейския парламент за България. В програмата бе включен и практически курс „Как да работим ефективно с медиите", воден от експерти на Центъра за развитие на медиите - гр. София.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg