Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/images/stories/events2011/gorichka

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images/stories/events2011/gorichka

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Да засадим свое собствено дръвче в „Европейската горичка" в парк Тюлбето

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

С доброволческо засаждане в „Еврогоричката" отбелязваме Деня на Земята

 

Стани доброволец! Дай своя принос! Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

На 15 април 2011 г.от 16.30 ч., родители и учители от детски градини на  община Казанлък  показаха  на своите деца пример за  доброволчество като се включиха в станалото вече традиция засаждане на дървесни видове  в „Еврогоричката" на  парк Тюлбето.

Проявата  е по инициатива на Европейски информационен център „Европа директно" Стара Загора, общински офис Казанлък и се осъществява с любезното съдействие на Община Казанлък и РПУ  на МВР гр.Казанлък.

В засаждането  взеха участие родители, деца и учители от детски градини „Теменуга", „Слънчице", „Мечо пух", „Славейче","Пчелица", ОДЗ „Мир"-с.Бузовград .

Малките доброволци, заедно със своите родители и учители  поставиха табела на своето дръвче и ще се грижат целогодишно за него, като се надяват да опазят своите дръвчета от недобросъвестни граждани.

Общоизвестен факт е, че детските градини и училищата от община Казанлък са най-активните участници в европейски проекти и затова именно  дават пример за европейско доброволчество в Европейската година, посветена на тези дейности.

В засаждането взеха участие и други доброволци:Радослав Димитров-ръководител на казанлъшката скаутска организация, ученици от ПМГ- гр.Казанлък, граждани, излезли на разходка в парка, европейските добороволци Раминта и Людас от Литва, американката Мегън от Корпус на мира.

 

Еврогоричката в парк „Тюлбето"-гр.Казанлък беше създадена като продължение на европейската кампания "Действия за климата" през септември 2009 г. 30 младежи от гр. Казанлък, с. Копринка и с. Енина засадиха своите млади дръвчета от вида „чашкодрян"  в непосредствена близост до оригинала на Казанлъшката тракийска гробница. Дръвчетата пристигнаха от Европейската комисия като подарък от организаторите на младежката инициатива „Кликни и засади дърво". Младите хора, на възраст от 15 до 29 години се регистрираха за участие в европейската инициатива от  офиса на „Европа директно" в гр.Казанлък  и бяха първите 5 000 участника от целия ЕС.

През  2010 г. обхвата на еврогоричката се разшири с нови 15 дръвчета от вида туя.В засаждането взеха участие освен казанлъшки скаути и  младежки организации от региона, също и  представители на местната власт и местните медии.

За голямо съжаление голяма част от насажденията бяха изкоренени и откраднати.Поради тази причина РПУ на МВР през настоящата година се ангажира да патрулира и охранява новите засаждения.

 

 

Доброволчеството е станало ежедневие в живота на хората от ЕС. Проучване на Евробарометър от май 2010 г. показа, че 3 от всеки 10 европейски граждани заявяват, че извършват доброволчески дейности. Съществуват много различни определения и традиции относно доброволческите дейности. Общото на тези дейности е, че всеки път, когато хората се обединят, за да помогнат един на друг и да подпомогнат нуждаещите се, печели както цялото общество, така и отделните доброволци. Благодарение на доброволчеството хората придобиват знания, упражняват своите умения и разширяват социалните си мрежи, което води  до лично и социално развитие.

До края на година и в България ще бъде приет за доброволчеството, какъвто съществува в повечето европейски страни.

След засаждането на дръвчета, ще има и последваща инициатива, посветена на Деня на Земята. На 20 април СНЦ „ С грижа за децата до седем", в партньорство с Европа директно Стара Загора,общински офис Казанлък  организират общоградски празник под надслов  „Здрави деца в чиста долина", който ще се проведе на 20.04.2011 г. от 16,30 ч. в парк Розариум, град Казанлък.

 

За контакт:

Диана Петрова

координатор ЕД,общински  офис Казанлък

тел.64211, 0879 021 995

 

{gallery}images/stories/events2011/gorichka{/gallery} 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg