Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Кампания "Приказка за Европа" за детските градини в Стara Загора, Казанлък и региона

Приказни европейски герои от различни страни, гостуваха на рождения ден на ЦДГ "Пчелица" – гр. Казанлък. Почетен гост на пъстрата компания бе добре познатата на малчуганите кукла Бжехволинка. От няколко месеца тя гостува в България и е отседнала в ЦДГ "Пчелица", която е част от европейски проект наречен "Дневник от европейското пътуване на куклата". Като истинска европейска пътешественичка обаче, преди да се включи в тържеството, европейската кукла се разходи из Европа и покани при малчуганите от "Пчелица" свои приказни приятели. И понеже на всеки рожден ден трябва да има и подаръци, Европейският информационен офис в гр. Казанлък раздаде на  децата подаръци и книжки „Директно от Европа”.

С помощта на летящо килимче, вълшебен пръстен и щипка въображение, куклата Бжехволинка прелиташе от страна в страна и така успя бързо-бързо да покани румънката Илиана Синзиана, веселата испанска танцьорка, италианското дървено човече Пинокио, турският хитрец Настрадин Ходжа и българският му приятел Хитър Петър. Пъстрата компания разгледа и родината на Бжехволинка - Полша. А децата станаха съпричастни на пътешествието, разбира се пак с малко магия, този път във вид на вълшебен прашец. Без да имат нужда от никакви вълшебства, децата направиха свое, музикално-танцово пътешествие из Европа, като показаха научените в рамките на тези няколко месеца песни и танци на различните страни, които са част от проекта наречен "Дневник от европейското пътуване на куклата". Кулминацията на емоцията и за децата и за гостите беше голямата торта, от която се усмихваше една работлива пчелица, озарена от празничните фойерверки.

На 16-ти май Бжехволинка отпътува за Италия, където ще продължи да събира своя дневник. България постави първата страница в него, с всички материали, които екипът и децата на ЦДГ "Пчелица" събраха и изработиха - пъстра книжка, събрала някой от най-интересните детски игри в България, диск с мултимедийни материали от престоя й тук и др.

В Италия ще бъде и втората среща на страните участнички в проекта, който ще продължи до юли 2010 година.

pchelica4 pchelica1

pchelica2 pchelica3

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg