Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

“Комуникиране на климатичните промени: по пътя към Копенхаген”

climate-br2“Комуникиране на климатичните промени: по пътя към Копенхаген” бе втория специфичен семинар на Мрежата „Europe Direct” в Брюксел, 25-26 юни 2009 г.

В периода 24-26 юни се стоя поредния Специфичен семинар за Европейската информационна мрежа „Европа Директно” посветен на климатичните промени, който се проведе в Брюксел. В него взеха участие центрове от общо 24 страни членки на ЕС (Англия, Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Италия, Испания, Ирландия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Финландия, Швеция, Чешката Република).

Целта на семинара бе обсъждането на тревожния факт, че планетата е изправена пред опасност от необратимо изменение на климата, освен ако не бъдат взети спешни мерки. Европейският съюз е предприел действия под формата на комплексна политика по отношение на енергетиката и изменението на климата, а също поема ангажимент да намали емисиите си на „парникови“ газове с най-малко 20 % до 2020 г., както и да започне международни преговори за приемане на още по-амбициозни планове. Тези мерки ще спомогнат да не се допусне температурата на планетата да се повиши с повече от 2 °C - равнище, което повечето учени считат за граница, отвъд която ще настъпят необратими промени.

Целта на обучението бе да направи задълбочен преглед на проблемите на климата, решенията и мерките на Европейско ниво в т.ч. програмите за финансиране в тази област, да информира и подготви центровете „Европа Директно” за посоката на действие и за дискусии по темата за климатичните промени с различните целеви групи (младежите, бизнес организациите, местната власт, частните стопани, медиите и др.).

climate-br cimate-br3 picture_104

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg