Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Благотворителността – част от българската Коледа

dscn0626Коледа е празник, който се свързва винаги с много подаръци и сбъднати надежди. Европейски информационен център „Европа Директно” за първи път организира "Коледна трапеза на обединена Европа", с която освен да опитаме от празничните ястия на европейските народи, имахме за цел да изпратим годината с добро, обединявайки се около една благородна кауза – неизменна част от българската Коледа.

Същата вечер, по повод на настъпващата 2010 година, която Европейската общност посвещава на борбата с бедността и социалното изключване, се проведе дарителска кампания за набиране на средства и продукти за поддържане на социалните кухни и хранителната банка в град Стара Загора. Повече от 200 старозагорци се събраха във фоайето на библиотеката за да се включат в акцията.

Възпитаниците на Професионалната гимназия по обществено хранене и облекло „Райна Княгиня” подготвиха Коледната трапеза на обединена Европа, представяйки по две традиционни ястия от всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Техните бъдещи работодатели, собствениците на някои от най-реномираните ресторанти в града и региона, дариха кулинарни специалитети за благотворителния търг.

В празничната музикална програма участваха децата от социалните домове на регион Стара Загора, които получиха коледни подаръци и лакомства от Център „Европа Директно”.

От продажбата на покани, дарения и от търга на кулинарни специалитети, се събраха средства на стойност 7200 лв. + хранителни продукти (консерви, варива и кашкавал).

С проявената доброволна щедрост, съпричастност и любов от страна на граждани и организации, се стремим да направим живота на нуждаещите се малко по-честит, ежедневието им - малко по-безгрижно!

Благодарим от сърце на всички дарители, участници в търга и гости на събитието за подкрепата и нека не забравяме да бъдем добри и човечни през Новата 2010 година!

Кампанията бе подкрепена от Община Стара Загора и бе организирана с обединените усилия на граждански и неправителствени организации от града:
Агенция за регионално икономическо развитие, Иннер Уийл, Ротари Клуб, Обществен дарителски фонд-Стара Загора, Търговско-промишлена палата, Клуб Интеракт, Зонта Интернешънъл Клуб-Стара Загора, Лайънс Клуб „Стара Загора – Тракия” и граждани.

 

Разгледайте снимки от "Коледна трапеза на обединена Европа"

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg