Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Евродепутат Илиана Иванова посрещна младежи от Казанлък в Европейския парламент

evropeiski-parlament-nagradeniНа 28, 29 и 30 октомври 2010 г. победителите от конкурса за детска рисунка ”Моето европейско гражданство” посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на Евродепутат Илиана Иванова.

 

 

Посещението беше с цел запознаване на младите хора с работата на една от основните  институции на ЕС и като награда за младите художници, взели участие в конкурса, организиран от Европейски информационен център „Европа директно” Стара Загора, общински офис Казанлък през м.май 2010 година. Най-силни бяха впечатленията на младежите от посещението на Европарламента, където българският представител в дирекцията за организиране на посешения, г-н Томов им разказа как работи тази европейска институция. научете повече за "Лицата на Европейския парламент 2009-2011".


Младите творци от Казанлък бяха посрещнати лично от Евродепутат Илиана Иванова, която им разказа за своята работа и им показа предназначението на различни зали в сградата. Илиана Иванова е избрана за евродепутат на изборите на 7 юни 2009 г. Нейните ангажименти и отговорности са свързани предимно с комисиите, в които участва - тя е член на Комисията по бюджетен контрол и на Комисиято по вътрешен пазар и защита на потребителите, заместник – председател на Специалната комисия по финансовата, икономическата и социалната криза, заместник- член на Комисията по икономически и парични въпроси и заместник председател на Делегацията на ЕП за връзки с Китай.


На втория ден от престоя си в Брюксел, децата посетиха различни културно-исторически забележителности на белгийската столица, сред които Кралският музей на изящните изкуства, Музея на шоколада, забележителния Гранд плас и др.


На специално организирана пресконференция на 1 ноември, участниците разказаха пред местните медии своите впечатления от вълнуващото пътуване. Цялостното впечатление бе от задоволство от перфектната организация по време на престоя и от сърдечното посрещане от Евродепутат Илиана Иванова.

 

 


 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg