Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Децата от ОДЗ „Зорница" - с.Шейново отбелязаха Световния ден на вятъра - 15 юни

Световният ден на вятъра започва да се отбелязва в Европа през 2007 г., а от 2009 г. в цял свят. В този ден всички можем да научим повече за вятърната енергия и възможностите й да промени света, в който живеем. Денят, в който трябва да си спомним, че толкова много страни по света експлоатират вятърни електроцентрали и се възползват от възобновяемите енергийни източници, в които е бъдещето.

 


Малчуганите от най-голямата група в  детска градина „Зорница" отбелязаха Деня на вятъра, като представиха пред своите другарчета отличителните символи на 2 европейски държави:Холандия и България.Изборът на първата европейска държава не е случаен, тъй като е известно,че Холандия  използва от векове вятърната енергия.

Децата работиха със специално разроботено издание, запознаващо с природата на Европейския съюз, като  всяка от 27-те държави,членки на ЕС е представена със своите символи, характерна растителност и животински свят.Книжките бяха предоставени на децата от Европейски информационен център"Европа директно"- Стара Загора, а на образователния детски  празник бяха поканени координаторът на  общинския офис в Казанлък -Диана Петрова и кметът на селото Николай Терзиев за да разкажат интересни неща, свързани с темата на празника.

 

По време на открития урок, децата показаха как трябва да изхвърляме разделно отпадъците,които ни съпровождат в ежедневието и в какви контейнери да ги събираме,за да пазим нашата природа и да се научим да рециклираме отделните видове отпадъци.

Директорът на градината, г-жа Цветана Бонева покани деца и гости на двора на градината, за да присътват на пускането на детското  хвърчило, като представи с.Шейново като едно от най-ветровитите места в България и подсказа,че тази природна даденост би могла да се използва в бъдеще.

Кметът на с.Шейново, г-н Терзиев е един от първите доброволци които се включиха в общинската кампания и доброволческа инициатива на Европа директно- „Осинови паметник".На територията на кметство Шейново има 4 паметника, свързани с Руско-турската Освободителна война и кметството на с.Шейново, съвместно с НПМ " Шипка-Бузлуджа" да ги осинови и обгрижва.В подкрепа на кмета се включва и персоналът на детска градина"Зорница",обяви Директорката, който заедно с родители на децата ще се грижат за градинката пред Паметнника на загиналите в Парка на победата в селото.

 

Диана Петрова

Европейски информационен център „Европа директно"-Стара Загора

координатор общински офис Казанлък,тел.0879 021 995

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg