Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Четвърта поредна година с „Коледна трапеза на обединена Европа”

pokana-blagotvoritelna-vecherЕвропейският информационен център „Европа Директно” - Стара Загора участва в организирането на  „Коледна трапеза на обединена Европа” за 4-та година. Събитието ще се състои на 13 декември от 19,00 часа в Младежки дом на културата, на бул. Св. Патриарх Евтимий 176.

През 2012 г. нейният надслов е "Млада Загора". Средствата, събрани по време на вечерята, ще бъдат насочени към реализиране на проекти на "Младежка банка" - Стара Загора. Членовете на „Младежката банка" ще обсъждат и одобряват за финансиране проекти, чиито теми ще задават самите те. В международната практика, където тази форма е позната от години, младежите неведнъж са се насочвали към подпомагане не само на техни връстници, но и на възрастни хора. Събитието е част от Календара за 2012 г. на  Центъра и включва представяне на традиционните коледни ястия и рецепти от различни страни и региони на Европейския съюз.

Както всяка година, гостите на събитието ще могат да опитат ястия от Коледната трапеза на обединена Европа, представящи всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Специалитетите са приготвени от ученици от Професионална гимназия по обществено хранене Райна Княгиня. Всички присъстващи ще имат удоволствието да чуят коледен концерт на млади таланти от Стара Загора.

Съорганизатори на събитието са: Европа Директно, Обществен дарителски фонд, Търговско-промишлена палата, Граждански клуб ЛИПА, Гражданско обединение Екоцентър, Зонта Клуб, Иннер Уийл Клуб, Интеракт Клуб, Лайънс Клуб Стара Загора – Августа, Лайънс Клуб Стара Загора – Тракия, Младежки общински съвет, Ротаракт Клуб, Ротари Клуб, с участието на Клуб на етническите общности. Партньор на инициативата и тази година е Община Стара Загора.

Покани на стойност 20 лв. могат да се закупят в офиса на: Обществен дарителски фонд - Стара Загора, ул. Граф Игнатиев 14 (тел. 042 602155), както и в офисите на всеки един от участващите клубове, или на входа на Младежкия дом преди събитието. Приходите отиват изцяло за благотворителната кауза.

Желаещите да допринесат още за каузата ще имат възможността да участват в благотворителен търг на кулинарни изкушения, да участват в томбола или да дарят по сметка на Обществен дарителски фонд:

Първа инвестиционна банка, 
бул. Цар Симеон Велики" 104,
Стара Загора 6000
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02
BIC: FINVBGSF


Нека направим своето дарение! Да се почувстваме по-добри!

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg