Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

 

basketПод логото на 2010 г. - Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване, Европейската комисия обяви конкурс за журналисти, чиито материали са посветени на тази тематика, съобщава Рапид. Журналистическата награда на Европейската година е предназначена за журналисти от печатни и онлайн издания и аудио-визуални медии,  като най-оригиналните и интересни материали ще бъдат отличени на национално (с награда от 800 евро или тяхната равностойност) и на европейско ниво (с награди от 4500 евро, 3000 евро и 2000 евро). Победителите в европейския конкурс ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои в Брюксел на 17 декември 2010 г.

 

Комисарят по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване Ласло Андор заяви: „За да се справим с бедността трябва да дадем гласност на проблемите на отхвърлените от обществото и да разберем причините за бедността. Същевременно трябва да предложим практически решения, които да дадат резултат. Журналистите имат ключова роля в този дебат и затова организирахме този конкурс за най-интересни и оригинални материали по въпросите на бедността."

Сега конкурсът е обявен и журналистите могат да изпращат своите материали онлайн чрез уебсайта на Европейска година 2010 до 31 август 2010 г. В конкурса могат да участват статии и аудио-визуални репортажи, публикувани или излъчени от медиите в някоя от 27-те държави-членки, Исландия или Норвегия между 1 октомври 2009 г. и 31 август 2010 г. Първо всички материали ще бъдат оценени от експертно жури на национално ниво и ще бъде обявен по един победител за всяка категория. След това материалите на националните победители ще бъдат изпратени за европейския конкурс, който ще бъде закрит с церемония под патронажа на белгийското председателство в Брюксел в края на 2010 г.

Журналистическият конкурс е една от основните прояви през тази Европейска година и има за цел да повиши осведомеността на обществото по въпросите, свързани с бедността и социалното изключване. Сред останалите основни мероприятия през годината са европейски конкурс в областта на изкуството, конференции по конкретни въпроси като детската бедност и бездомничеството, както и редица прояви във връзка с международния ден за борба с бедността през месец октомври.

 

За повече инфомация посетете уебсайта на Европейската година 2010  тук

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg