Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

На 07 юли 2010 г. Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за пети пореден път ще връчи наградите “Заедно” за най-добра кампания за набиране на средства.


Целта на наградите “Заедно” е да поощрят институциите и отделните личности, ангажирани с инициативи по набиране на средства за обществено значими каузи. Наградите “Заедно” са провокирани от стремежа на ФРГИ да популяризира добрите български практики за набиране на средства. Радостна е тенденцията, че дарителските инициативи стават все по-професионални и целенасочени и постигат видими резултати, което води до нарастване на социалната отговорност на българите.


Наградата
Победителите в различните категории ще получат специална грамота и статуетка. Победителят в категория „Най-добра кампания на НПО” ще получи и специалната награда от 2000 лева.


Номиниране

Кой може да бъда номиниран?
За участие в конкурса за наградите “Заедно” могат да бъдат номинирани организации или институции, които са провели кампания за набиране на средства в периода юни 2009 – юни 2010 г. В конкурса не могат да кандидатстват индивидуални лица. Всяка организация/институция може да бъде номинирана или сама да се номинира.


Как става номинирането?
Документи за участие в номинациите се подават на електронна поща . Крайният срок е 28.06.2010 г. Документите за кандидатстване трябва да включват:
1. Попълнен формуляр за номиниране на кампания
2. Визуални материали от кампанията – снимки, брошури, листовки

Процедура и критерии за оценяване
Документите ще бъдат разгледани в рамките на две седмици от жури, което включва експерти в областта на дарителството, финансите, неправителствените организации и медиите.


Номинираните кампании ще бъдат оценявани по следните критерии:
• Финансови резултати на кампанията (вкл. размер на набраните средства, както и съотношението между вложени и набрани средства);
• Брой и разнообразие на партньорите, подкрепящи кампанията;
• Иновативност и креативност на кампанията;
• Популярност на кампанията на местно и/или национално ниво;
• Прозрачност и ефективност при разпределянето на набраните средства;
• Влияние върху дарителските нагласи на местно и/или национално ниво.


Съставът на журито за 2010 г. и броя на категориите, в които ще бъдат дадени отличия, ще бъдат обявени допълнително.

Изтеглете Формуляр за номиниране на кампания

През 2009 г. награди “Заедно” получиха:

Най-добра кампания на неправителствена организация - фондация „За нашите деца”, за кампанията „Не ме изоставяй!” – кампания за набиране на средства и превенция на изоставянето на децата в домове.

Най-добра кампания за набиране на средства - кампания "Бъди приятел!" - учредяване на клуб "Приятел ЗАЕДНО" на фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО - София” за набиране на средства в подкрепа на защитено жилище за деца и младежи от институции

Най-много набрани средства - фондация „За нашите деца”, за кампанията „Не ме изоставяй!” – кампания за превенция на изоставянето на децата в домове

Най-иновативна кампания за набиране на средства - кампания „В помощ на децата с ортопедични заболявания” на Фондация “Обществен дарителски фонд – Стара Загора” за благотворителен търг с участието на сестри Малееви

Печатна медия – сп. Мениджър, за разнообразните и аналитични материали по темата благотворителност и социална отговорност у нас

Електронна медия – Българско Национално радио, за цялостен принос и траен интерес към проблемите на благотворителността у нас

"Гражданска позиция, провокираща дебат" на Веселина Седларска, в-к Новинар и на Ивайло Дичев, сп. Мениджър за критичните им статии по темата подмяна на ценности в някои от благотворителните инициативи

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg